⁠   ⁠
₺231,00 KDV Dahil
₺305,00 KDV Dahil
%24 İndirim
%24İndirim
Videolu Ürün
₺129,00 KDV Dahil
₺210,00 KDV Dahil
%39 İndirim
%39İndirim
Sınırlı Stok
₺144,00 KDV Dahil
₺210,00 KDV Dahil
%31 İndirim
%31İndirim
Videolu Ürün
₺144,00 KDV Dahil
₺210,00 KDV Dahil
%31 İndirim
%31İndirim
Videolu Ürün
₺641,00 KDV Dahil
₺756,00 KDV Dahil
%15 İndirim
%15İndirim
Videolu Ürün
₺144,00 KDV Dahil
₺210,00 KDV Dahil
%31 İndirim
%31İndirim
Videolu Ürün
₺144,00 KDV Dahil
₺210,00 KDV Dahil
%31 İndirim
%31İndirim
Videolu Ürün
₺1.271,00 KDV Dahil
₺1.523,00 KDV Dahil
%17 İndirim
%17İndirim
Ücretsiz Kargo
₺144,00 KDV Dahil
₺210,00 KDV Dahil
%31 İndirim
%31İndirim
Videolu Ürün
₺231,00 KDV Dahil
₺305,00 KDV Dahil
%24 İndirim
%24İndirim
Videolu Ürün
₺651,00 KDV Dahil
₺767,00 KDV Dahil
%15 İndirim
%15İndirim
Ücretsiz Kargo
₺144,00 KDV Dahil
₺210,00 KDV Dahil
%31 İndirim
%31İndirim
Videolu Ürün

Gitar Aksesuarları Nelerdir?

Gitar aksesuarları, gitaristlerin ya da müzik severlerin çeşitli istek ve ihtiyaçlarını karşılamak ve çalmayı daha zevk verici hale getirmek için kullanılan çeşitli ekipmanlardır. Bu listede, gitar aksesuarlarının sadece bir kısmı yer almaktadır. Bunlar; Fretwrap, Tuner Akort Cihazı, Gitar Ekolayzer, Gitar Capo, Gitar Soft Case, Gitar Kılıfı, Gitar Teli, Pena olmak üzere 8 adet gitar aksesuarıdır. Gitaristler ya da müzik severler, çalma tarzlarına ve ihtiyaçlarına bağlı olarak çeşitli aksesuarları satın alıp kullanabilirler.

Gitar Aksesuarları

Fretwrap Gitar 

•    Fretwrap, gitar modellerinde kullanılan bir aksesuar modelidir. Genel olarak elektro ve bas gitar modellerinde kullanılır. İsminin anlamı olarak, tellerin sap üzerindeki perdelere basıldığında oluşan ses titreşimlerini kontrol etmek ve susturmak için kullanılan bir bağlayıcıyı ifade eder.
•    Fretwrap'ler, genellikle kumaş, deri veya plastik gibi malzemelerden yapılırlar. Farklı boyut ve kalınlıklarda mevcutturlar. Doğru boyutu seçmek, gitarınızın perde aralığına uygun olduğundan emin olmak önemlidir.
•    Fretwrap kullanım amacı olarak hızlı çalma tekniklerinde çalma ve kayıt sırasında istenmeyen tını, titreşimi önlemek amacıyla kullanılır.
•    Müzik aleti çalma sırasında daha temiz ve daha net bir ses elde etmek
•    Çalma kaydı sırasında istenmeyen gürültüyü ve titreşimleri azaltmak için
•    Müzik aleti üzerindeki notalarda genel tonunu değiştirmek
•    Sapın üzerine elastik bir bant ile sarılan fretwrap, genellikle boyutları farklılık gösterir. Bant sarılmasının nedeni titreşimi sınırlamak için sapın üzerine yerleştirilir. Ürün seçerken boyut farkına ve enstrümanın boyutuna, çalma tarzına göre uygun olanı seçmek gereklidir. Bu sayede çalarken parmak kaymaları ve buna bağlı olarak tellerden istenmeyen sesleri kontrol etmeye yardımcı olur.

Tuner Akort Cihazı

Aklınıza gelebilecek tüm müzik aletlerinin doğru sesler ve tınılar vermesini sağlamak için müzik aletlerinde bulunan perdelerin birlikte ses çıkartmasını sağlayabileceği düzeneği ayarlama işlemine akor denir. Normalde enstrüman akorunu manuel olarak tek tek tellerini, notalarını dinleyerek yapmanız gerekirken tuner akort cihazı sizi bu zahmetten kurtarır. Çünkü tellerin doğru tınılarınızı yakalayabilmeniz ve bilmeniz gerekmektedir. Her enstrüman kullanıcısının ve müzisyenin müzik aletinin yanında bulunması gereken bir cihazdır. Sadece gitar, saz gibi müzik aletleri için kullanılıyor yanılgısına kapılınsa da tüm müzik aletleri için kullanılabilir.

Gitar Ekolayzer

Gitar ekolayzeri diğer bir adıyla "gitar equalizer" olarak da bilinir ve bir gitarın sesini düzenini sağlamak ve tınını ayarlamak için kullanılan bir ses işleme cihazıdır. Gitar ekolayzeri, frekansları kontrol sağlamasını yapmaya ve istenilen renkteki tonu elde etmeye yardımcı olan bir tür ses düzenini sağlayan ekipmandır.
Yüksek hassasiyetli piezzosu sayesinde ufak dokunuşlarınız bile sahnede dinleyiciye, stüdyoda kayıtlarınıza yansıyacaktır. 9 volt pil ile çalışan preamp modelimizin üzerinde bulunan dahili tuner ve ekranı ile her yerde enstrümanınızı akort etmek problemsiz ve kolaydır.
Gitar ekolayzerleri genellikle dengeleme (EQ) bandına sahiptir. Bu bandlar, farklı frekans aralıklarını sembolize eder. Gitarist, müzisyen ya da gitar kullanıcısı bu bandları ayarlayarak bas, orta ve tiz frekansları kontrolünü sağlayabilir. Bu sayede, gitarın ses tonunu istedikleri gibi kişiselleştirebilirler.
Bazı gitar ekolayzerleri sadece gitarın yükseltecine bütünleşmişken, diğerleri pedal şeklinde gelir ve gitaristin efekt pedalı zincirine eklenerek aktif bir şekilde kullanılabilir. Bu cihazlar, konser alanlarında, ses kayıtlarında veya alıştırma esnasında gitar sesini istenilen şekilde yön vermek için kullanılır. Gitar ekolayzerleri, ses ton kontrolü, frekans dengeleme ve genel ses iyileştirmesi gibi amaçlar için gitarist ya da gitar kullanıcılarına daha fazla imkan sunmuş olur.

Gitar Capo

Gitarlarımız için özel üretilmiş ek donanım olan gitar kapo ürünleri oldukça sık bir şekilde kullanılmaktadır. Bu ürün daha çok solist için yapılmış bir ek donanımdır. İster şarkıyı hem çalıp hem de söyleyin isterseniz söyleyen birine gitarınızla eşlik edin doğru notalar gibi dikkat etmeniz gereken unsurların yanında söyleyen kişinin ses tonunu en doğru biçimde bilip ona göre gitarınızı çalmanız gerekmektedir. Söyleyen kişinin ses tonu oldukça pes veya tiz olabilir fakat siz tek düze gitarınızı çalabilirsiniz. Gitar kapo aracılığıyla söyleyen kişinin ses tonuna göre gitarımızdan çıkacak tınıları en uygun şekle çevirebilir yani ses ile en uyumlu tonu bularak performans sergileyebilirsiniz. Bildiğiniz üzere gitar capo ürünleri gitar sapı üzerine ve perdeler arasında konumlandırılmaktadır. Sapın en uç kısmındaki perde aralığından gövdeye doğru geldikçe konumlandıracağım kapo veya capo elde edeceğimiz sesi inceltecektir. Gitar capo ürünü tercih ettiğiniz takdirde gitarın daha önce basmış olduğunuz notalarını aynı şekilde fakat gitarın sap kısmının sonu olarak kapoyu konumlandırdığınız noktayı baz almanız gerekmektedir.  Bu işlemler sayesinde en sadece ve net ifadeyle şarkıyı çaldığımız tonu değiştirerek söyleyen kişiye en uygun tınıları üretmiş olmaktayız. 

Gitar Soft Case

Dünya genelinde gitar çeşitleri, 7’den 70’e herkesin beğenerek kullandığı ve dinlediği bir enstrümandır. Çeşitliliği ile herkesin gönlüne taht kurmuş ve çok ilgi görmüştür. Tabi ki bu ilgi halen devam etmektedir. Bildiğiniz üzere her enstrümanda olduğu gibi elektro, klasik ve akustik gitar çeşitlerinin de kendine özgü aparatları ve aksesuarları bulunmaktadır. Bu enstrümanlar hassas olduğu için taşırken de ayrı bir özen gerektirir ve sarsmadan taşımak önemlidir. Bu yüzden enstrümanların zarar görmeden güvenli bir şekilde taşınmasına yardımcı olan ve özel olarak üretilen gitar Soft Case ürünleri bulunmaktadır. Gigbag ürünleri, enstrüman çantası ya da kılıfı anlamına gelen önemli bir aksesuardır. Müzik aletinize uygun olarak üretilen ve çok amaçlı kullanabileceğiniz bu çantaların ön tarafında bulunan fermuarlı cebine nota bilgilerini ve diğer aksesuarlarınızı koyabilirsiniz. Askı aparatı sayesinde sırtınıza kolayca takarak taşıyabilme olasılığına sahip olursunuz. Ayrıca herhangi bir darbeye ya da sarsıntılara karşı korunaklı olan iç yüzey pedleri sayesinde müzik aletinize zarar gelmeden güvenle taşıyabilirsiniz. Her iklim şartlarına uygun ve su geçirmez özellikteki kumaştan üretilmiş olan çantayı gönül rahatlığı ile her yerde kullanabilirsiniz. Şimdi sizlere gitar çeşitlerine uygun olarak üretilen çantalardan ayrı ayrı bahsedip bilgiler vereceğim. Gelin hep beraber bu bilgilere bir göz atalım.

Gitar Kılıfı

Günümüzün oldukça sık bir şekilde talep edilen enstrümanlarının başında gitar gelmektedir. Bildiğiniz üzere gitar birçok alanda verimli bir şekilde değerlendirildiği gibi hemen hemen tüm müzik türlerinde de yer alabilmektedir. Bu yüzden bu alanda üretilen gitar modelleri her geçen gün daha çok geliştirilmektedir. Sürekli olarak geliştirilen gitar modelleri farklı maliyetleri ortaya çıkarabilmektedir. Bizler için maddi ve manevi değeri olan her ürünü korumak oldukça önemlidir. Böylece müzik aletlerimiz başta olmak üzere birçok ekipman ve ürün için çantalar üretilir. Gitar çantaları farklı dış etkilere karşı geliştirilmektedir. Bu sayede softcase ve hardcase terimleri karşımıza çıkar. Oldukça üst seviye unsurlara mukavemet gösterebilen kılıf modellerine hardcase denilir iken belirli unsurlara karşı dayanıklı olan modellere softcase adı verilir. Bu ürünlerin tamamında asıl öncelik mevcut enstrümana olan uyumudur. Yani mevcut gitar modelinin çanta içerisinde hareket etmemesi ve tercihe göre dış etkilere karşı çanta içerisinde koruma altında olabilmelidir. 

Gitar Teli

Gİtara bağlanan yeni model teller farklılıklar gösterebilmektedir. Aradığınız ses tonunu bulabilmeniz için farklı tel modellerini denemeniz gerekebilir. Bu sayede gitarınıza uyumlu teli bulabilmeniz kolaylaşacaktır. Gitar tellerinin çeşitlerini ve yapısını anlamanız, aradığınız ses tonunu daha kolay bulmanızı sağlar. Ayrıca gitar tellerinde tansiyon kavramı vardır ve bu yazımızda sizlere tellerin yapısından ve tansiyon kavramından da bahsedeceğiz. Öncelikle gitar tellerinin ilk yapımından bahsedelim, eski devirlerde birçok telli çalgılarda olduğu gibi gitar telinin icadında da hayvan bağırsakları kullanılmaktaydı. Şu an da ise gitar tellerinin alt üç teli naylon, diğer telleri ise metalden yapılmıştır. Naylon tellerin yapımında karbon ve farklı bileşenli maddeler kullanılır. Bas niteliğindeki tellerde ise sentetik ya da ipek lifler üzerine sarılı metaller kullanılıyor. İpek liflerin üstündeki tellerin karışımında ise bakır, gümüş, krom vb. metalleri kaplama olarak kullanırlar. Bu karışımların yapısı da gitar telinden çıkarılan sesi etkiler. 

Pena

Pena, telli çalgılar dediğimiz gitar ya da mandolin gibi müzik aletlerini çalarken kullanabileceğimiz minik bir alettir. Genellikle mika, fildişi, boynuz, plastik ya da kemik gibi malzemelerden üretilen müzik aletlerini çalmaya yarayan bir araçtır. Dünya geneline bakacak olur isek çeşitli yerlerde farklı malzemelerden de yapıldığını görmek mümkün. Mesela, pirinç, taş ve kaplumbağa kabuğundan yapılan değişik tasarımlı penalara rastlayabilirsiniz.
Gitar penası, gitaristler için oldukça önemlidir. Profesyonel gitaristlerin aksine amatör gitarcılar penaya çok fazla önem vermezler. Ancak pena seçimi bile gitarınızın ses tonuna etki etmektedir. 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yonka Elektronik A.Ş. olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.