Gitar
Gitar, geçmişten günümüze bakıldığında 4000 yıla kadar uzanmakta olan soylu, asil enstrümandır. Gitarın geçmişi hakkında çok detaylı bir bilgi olmamak ile birlikte, pek çok kaynakta farklı söylentiler mevcuttur. Eski yunanda yunan çalgısı olduğu dillendirilmektedir. 16.yüzyılda ise ilk gitar, İspanyol Gitarı olarak isimlendirilen beş çift telli çalgı olmaktadır. Bu arada 19. yüzyılda gövdesi küçük ve dar belli olmasına rağmen modern şeklini almıştır. Günümüzde ise hala aynı tarzda kullanılmaktadır.
Gitarın Bölümleri ve Yapısı
Gitarın bölümleri sıklıkla karıştırılmakla beraber standart bir gitar türünün üzerinde hangi gitar kısımlarının olduğunu kapsamlı bir şekilde anlatmakta fayda var. Öncelikle gitarın yapısını bilmek gerekir standart bir gitarda eğer elektro manyetik kısımları yok ise eğer, özenle seçilmiş bir ağaç türünden gövde ve sap ana parçalarından oluşur. Fakat gerek gövde ve gerekse de sap üzerinde birçok gitar bölümleri yer alır. Gitarın kısımlarını sırasıyla aşağıda açıklayarak liste halinde sizlere sunmaktayız. Gitar modelleriniz hakkında önemli olan bu bilgilere sahip olmak için yazımızın devamını dikkatlice inceleyiniz. Gitar gövdesi 8 sayısına benzer bir yapıda olmakla birlikte üzerinde sağ tepecik sol tepecik ve alt tepecikler yer alır. Ayrıca gövdenin sağ ve sol tepeciğini ayıran alt kavis ve üst kavis bulunur. Bu tepecikler ve kavisler sayesinde sayesinde gitar 8 sayısına benzer biçime sahip olmaktadır.
Gitarın Gövdesi: Gitarın gövdesi genellikle Brezilya topraklarına ait gül ağacından üretilmektedir. Oldukça özel olan bu ağaç türünün doğru bir şekilde kurutma, fırınlama gibi farklı tekniklerle gitar üretmeye uygun hale getirilerek üst seviye gitar gövdeleri üretilir. Gitar gövdesi üzerinde farklı kısımlarda bulunur ama en çok dikkat çeken unsur ise gitar gövdesi üzerinde bulunan ses deliğidir.
Gitar Ses Deliği (Gitar Hava Boşluğu): Gitar gövdesi üzerinde yer alan boşluk organik bir amfi yani yükselteç görevi görerek üretilen sesi içeride büyüterek dışarıya iletir. Böylece standart gitar modelleri belirli kapasitelerdeki ortamlarda rahatlıkla sesi duyulabilir.
Gitar Eşiği: Gitarın telleri köprü ve sap üzerinden burgulara dek uzanmaktadır. Gitarın tellerinin uçları gövdesi üzerinde köprü baş kısmında ise burgularda son bulur. İşte gerek köprü üzerinde gerekse de kulaklara varmadan önce hem perdeler hem de tellerin hareketi sonlandırılır. Kalın bir perdeye benzer çıkıntı görünümünde olan gitar eşiği ses üretiminde büyük rol oynar.
Gitar Köprüsü: Gitarın gövdesi üzerinde bulunan telleri gövdeye sabitlemek amacıyla kullanılan eşiğin ve gitar tellerinin gövdeye sabitlendiği kısımdır. Yani gitar tellerini gövdeye bağlayan gitar bölümüdür.
Gitar Sapı: Gitarın klavyesinin bulunduğu kısım olmakla birlikte gitarın ikinci ana kısmıdır. Üzerinde klavye olmasını sağlayan fret adı verilen perdeler bulunmakla birlikte gitar türlerine göre farklı genişlik ve uzunluklarda üretilmektedir. Gitar sapı akçaağaç veya diğer bir adıyla maple adı verilen malzemeden üretilir. Tabi farklı ağaçlarda değerlendirilse de hem klavye hem de sap kısmını en verimli şekilde donatabileceğiniz ağaç türlerinin başında akçaağaç gelir.
Gitar fret(Gitar perdesi): Sap üzerinde yer alan gövdeye doğru uzanan belirli aralık ve düzenle yer alan sapa dik uzanan çıkıntı şeklindeki çizgilerdir. Gitarı icra ederken kılavuz görevi görmekle birlikte nota ve akor basmanıza olanak tanıyan kısımdır.
Gitarın Kulakları (Gitar Burgusu): Dilimizde görüntü itibari ile gitarın kulakları olarak adlandırılan gitarın tellerini gerdirip esneterek akort etmenize imkân tanıyan burgulara verilen isimdir. Gitarın burgularına uzanan hat klasik gitar ve akustik gitarda farklıdır. Bunun sebebi gitarlarda yer alan tellerin türü ve dolayısı ile direncidir. Gitar burguları gitarın baş kısmında yer almakla birlikte baş kısmı da eşik adı verilen ense bölümü itibari ile başlar. Böylece ense kısmında üst eşik yer almaktadır.
Gitar Manyetikleri: Elektronik girişleri bulunan yani sesi amfi ve benzeri aygıt yardımıyla arttırabilen elektro gitar modellerinde tellerde üretilen titreşimi yakalayıp diğer elektronik aygıtlara aktarmaya olanak tanıyan bölümdür. Temel düzey klasik gitar veya akustik gitar modellerinde bulunmayabilir. Ayrıca gitar manyetiği elektro ve bas gitarlarda bulunmakla birlikte bulunmasına rağmen organik bir şekilde yani ses deliği vasıtasıyla sesi ileten klasik ve akustik gitar modelleri mevcuttur.
Gitarın tüm bölümleri başta olmak üzere, bölümlerle ilgili bilinmesi gereken önemli detaylara göz atmaya çalıştık. Üretiminde değerlendirilen ağaç türlerinden ürünün bütün kısımlarının ne işe yaradığı ve en iyi şekilde gözünüzde canlandırabilmeniz adına ihtiyaç duyulan gitarın kısımları hakkında tüm bilgileri akıcı bir şekilde sunmaya çalıştık. Şimdi ise gitarı en iyi şekilde tanıdığımıza göre gitar meraklıları için önemli olan birkaç soruya birlikte göz atalım. Yazımızın devamında yer alan soruların cevaplarını gitar icrasında profesyonel olan kişiler ve teknik bilgilerden yola çıkarak sizler için hazırladık.
Gitar Nasıl Öğrenilir?
Gitar nasıl öğrenilir en çok sorulan falan sormakla kalınan birinci sorudur. Birçok gitar meraklısı ben gitarı nasıl öğrenebilirim deyip sonrasında sessizliğe bürünmektedir. Öncelikle gitarı en verimli şekilde öğrenmek için ilgi, merak ve zamana ihtiyacınız olmaktadır. Eğer sizde bu muhteşem enstrümana gönül verip kendi hayatınızda düzenli bir şekilde emek verebilecekseniz eğer gitar nasıl öğrenilir sorusunu dikkatlice inceleyiniz.
Gitar öncelikle başlangıç düzeyinde olan kişiler için düzenli bir çalışma gerektiren bir üründür. Düzenli ve periyodik bir şekilde egzersizler, nota bilgileri ve akorlar çalışılmalıdır. Mutlaka profesyonel bir yardım almakta alternatifler arasında bulundurulmalıdır. Öncelikle gitarın yapısını bilmeli gitarı tuner ve benzeri ürünler yardımıyla doğru bir şekilde ses verebilmesi için akort etmekle başlayınız. Sonrasında ise notaların harflere gelen karşılıklarını öğrenip belirli düzeylerde akorları basarak işe başlayabiliriz. Mutlaka size ilham verecek basit düzeye sahip parçaları icra ederek işe renk katabilirsiniz. Ayrıca gitarı en verimli şekilde öğrenmek için gitar akordu nasıl yapılır, gitar nasıl tutulur ve gitar nasıl çalınır bilmeliyiz. Gelin isterseniz bu önemli sorulara hem birlikte cevap bulalım.
Gitar Akordu Nasıl Yapılır?
Gitar akort cihazı yani tuner, yazılım, üst düzey nota bilgisi ve kulağa sahip olmak gitarı akort etmek için kullanılabilir. Ben uygun maliyetli gitar tuner ürünlerini sizlere tavsiye ederim. Mevcut gitar türü ve ses tonunuza göre konuyu ele almakta fayda olmakla birlikte aşağıda yer alan notaları dikkatlice inceleyiniz.
Gitarın alt tan üste yani ince telden kalın tele doğru olacak şekilde akort biçimi aşağıda yer almaktadır.
1. Tel: En ince olan E yani Mi notasına karşılık gelmeli fakat buradaki tel İNCE Mi olacaktır.
2. Tel: B yani Si notasına karşılık gelmelidir.
3. Tel: G yani Sol
4. Tel: D yani Re
5. Tel: A yani La
6. Tel: E yani Mi notasına karşılık gelmeli fakat buradaki tel KALIN Mi olacaktır.
Yukarıda yer alan notaları tuner ve benzeri ürün yardımı ile kolayca gitarınızı akort etmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca gitarda kelepçe adı verilen ek ürün aracılığı sap boyı kısaltılarak üretilen sesin tınısı ses tonuna ve icra edilen parçaya göre değiştirilebilir. Bu ürün gitar capo olarak geçmekle birlikte sizlerin gitarı kavradıktan sonra kullanacağınız ekipmanlardan biridir.
Gitar Nasıl Tutulur?
Gitar nasıl tutulur sorusu başlangıç düzeyinde olan kişiler için en önemli sorulardan biridir. Çünkü insan nasıl başlarsa genellikle öyle devam etmektedir. Böylece işin temelini sağlam tutmak gerekir. Öncelikle gitarın tutuşu direkt olarak üretilen sese, kullanıcının vücut sağlığına, uzun soluklu performanslara ve birçok unsura etki eder. Böylesi önemli bir unsuru da mutlaka dikkatlice ele almalıyız. Öncelikle kişiler kendi fizik durumu yani anatomisine göre kendince rahat pozisyonlar edinmektedir. Fakat tüm pozisyonların ortak birkaç noktası yer almakla birlikte dünya çapında kabul edilmiş standartları bulunur.
Gitar 45 derecelik açı ile bacaklarımızın sehpa görevi görerek tutulur. Sağ elini kullanan kişilerin sağ eli sap üzerine karşılık gelmekle birlikte sol eli ise gövde üzerinde konumlandırılır. Sol elini kullanan kişiler için bu durumun tam tersi tercih edilir. Gitarı tutarken dik oturmalı, fakat eğimi gitarı iyi bir şekilde görebilmek için doğru bir şekilde yapmalıyız. Bunun için gitar icra eden kişiler doğru bir yüzeye oturarak ayaklarına ise gitar ayak sehpası tercih etmektedir. Fakat bildiğiniz üzere sıklıkla park, sahil ve sahnelerde dahi farklı stiller görebiliriz. O yüzden bu unsur gitarda belli seviyeye gelirken dikkat edilen sonradan değişen bir olgu haline gelmektedir. Sahne ve benzeri ortamlarda ayakta icra edilen gitarlar için ise gitar askısı kullanılarak gitar omuzumuz yani vücudumuza asılarak kullanılır. Uzun soluklu icralar için mutlaka oturuş ve tutuş biçimleri oldukça önemlidir. Çünkü şimdi olmasa bile ilerleyen zamanlarda yanlış tutuş biçimi sizin vücut sağlığınızı tehlikeye atabilir. Bu yüzden kendi anatominizi göz önüne alarak dik bir vücut duruşu ve verimli nefes alabileceğiniz bir pozisyonda gitarı tutmalısınız.
Gitar Nasıl Çalınır?
Gitar nasıl çalınır yukarıda yer alan tüm unsurları dikkatli bir şekilde inceleyip öğrendikten sonra güvenle çalma aşamasına geçebiliriz. Gitar sağ elini kullanan kişiler için sağ eli ile sap üzerinde akor basarak, sol elimizle de gövde üzerinde yer alan tellere pena veya tırnaklarımız yani parmaklarımız yardımıyla belirli ritimlerde temas edilerek gitar çalınır. Mutlaka sürekli olarak egzersiz yapılması gerekir. Düzenli ve istikrarlı bir şekilde nota, tutuş, akor basma, ritim tutma ve hatta konu ile ilgili profesyonel yardım alınmalıdır. Gitarı kendi imkanlarınız ile evinizde öğrenmek için ise basit akorları kullanarak size ilham verecek parçalardan başlayınız. Direkt parçadan başlamak çok doğru bir hareket olmasa da kendi imkanları ile öğrenen kişiler için bir heves kaynağı olacak ve size istikrar katabilecektir. Gitar ellerimiz ile icra edilen telli bir müzik aletidir. Gönül esas alınarak yani gerçekten isteyerek ve emek vererek öğrenilebilecek muhteşem bir enstrümandır. Zaman içerisinde vereceğiniz her emeğin ve zamanın karşılığını fazlası ile alacağınızdan şüpheniz olmasın. Sadece istikrarlı bir şekilde doğru kaynakları inceleyip emin adımlarla bu yolda ilerlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Gitar Modelleri
Gitar modelleri, bildiğiniz üzere gitarlar arasında yeni başlayanlar için gitar ve çocuk gitar gibi kategorilerde mevcuttur. Bunlar, normal gitar çeşitleri arasında her bir gitar modeline göre özenle seçilen ve gitar fiyatlari olarak araştıracak olursanız, biraz daha uygun olan ürünlerdir. Örneğin, klasik gitar alacaksanız yeni başlayanlar için klasik gitar, akustik gitar alacaksanız yeni başlayanlar için akustik gitar ve elektro gitar için de yeni başlayan için elektro gitar modelleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim gibi, bu modellere baktığınız zaman, gitar fiyatları için bakındığınız zaman, profesyonellere nazaran daha ucuz gitarlar olacaktır. Ancak, bu demek değildir ki, bu gitar modelleri için profesyonelleri için değildir veya kalitesizdir. Tamamen gitar eğitimi için yeni başlayan öğrencilere yardımcı olacak ve kaliteli tını yani tonu yine diğer profesyonel gitarlar gibi çıkarabilecekleri ucuz yollu gitar modelleridir. Tabi ki, gitar modelleri bununlar birlikte de bitmemektedir. Örneğin, her yaşa uygun gitar çeşitleri mevcuttur. Peki, bu çeşitler nasıl olmaktadır? Bu soruya yanıtı her yerde kolay kolay bulamazsınız. Ancak, kısaca özetleyecek olursak, gitar modellerini doğru orantıda her bir parçasını küçültmeyi başarırsanız, matematiğinde büyüsüdür bu, aynı ton ve sesi alabileceksinizdir. İşte bu noktada, 1/4 gitar yani çeyrek gitar veya çocuk gitarı, 1/2 gitar yani yarım gitar, 3/4 gitar yani üç çeyrek gitar ve 4/4 gitar yani tam boy gitar olmak üzere kategorilere ayrılmaktadırlar. Bu başlığa son olarak, bahsettiğim gitar modellerini küçük gitar gibide bulabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmek gerekirse, küçük gitar olarak adlandırılan müzik aletleri ukulele değildir. Yani, küçük gitar modelleri çocuk gitar modelleri olmak üzere karşınıza çıkacaktır.
Gitar Markaları
Gitar markaları, makalemizde zaman zaman değindiğimiz bu gitar markaları için birkaç tavsiye niteliğinde fikir ve Türkiye sınırları içerisinde en çok tercih edilen gitar modellerini iyiden kötüye veya kötüden iyiye sıralama yapmadan listeleyeceğim bu başlık adı altında, ilk dikkat etmeniz gereken özellik hammaddedir. Neden hammadde diyecek olursanız, hammadde ses tonunu, kullanım ömrünü, konforu ve bunlara benzer birçok özelliği etkileyen önemli bir faktördür. Bunun dışında, dış kasada en ufak bir eğrilik bile olmaması gereken bu telli müzik aletleri arasında bulunan gitarlarda, göz ardı edeceğiniz en ufak bir hasar, yukarıda saydığım her şeyi etkilemektedir.
En İyi Gitar Markaları
Yamaha gitar
Barcelona gitar
Toledo gitar
Midex gitar
Lastvoice gitar
Gonzales gitar
İbanez gitar
Artesano gitar
İlerleyen teknoloji ile birlikte bir çok günümüzde gitar modelleri ortaya çıkmıştır. Ayırca gitarlar günümüzde en çok kullanılan müzik aletleri olmayı da başarmıştır. Gelin biraz gitar çeşitlerine bakalım.
Gitar Çeşitleri
1- Elektro Gitar: Sesini üzerinde bulunan manyetikler sayesinde yansıtan gitar çeşidi olmaktadır. Sesi tok ve elektrikli müzik aletidir. Jak kablo sayesinde amfiye bağlanan manyetikler ile ses akımını oluşturmaktadır. 1960 yılında daha da talep gören gitar, tonlarını amfiden alan ve yardımcı ekipmanlar sayesinde de sesi değişebilen müzik aletidir. Muhafaza etmek için muhakkak gitar standı almanız şarttır
Elektro gitarlar farklı tarza göre değişkenlik göstermektedir. Mesela; sert, agresif müzik için emg tarzı manyetikler uygun olurken, daha yumuşak bir ton istediğinizde single manyetikler tercih edebilirsiniz. Gövde, sap ve klavye gitarda çok önemlidir. Böylelikle tonlamalarda çeşitlilik göstermektedir. Çok daha kaliteli ses almak istiyorsanız, çok iyi bir gitar amfisine sahip olmalısınız. Amfide ise ton seçeneği çok fazla olması gerekmektedir.
Elektro gitar modeli içinde olan Cort markası en çok tercih edilen ürünler arasındadır. Birazda Cort Gitar müzik aletinden konuşalım.
Cort Gitar: Akustik özellikleri üzerinde en önemli etkiye sahip olan gitar modelidir. Cort markası orta seviye için idealdir. Sağlam metal, paslanmaz çelikten üretilen kalıplama tekniği ile yapılan modeller üst düzeydir. Gövdesi sıcak ton verirken, yalnızca güzellik katmakla kalmıyor, aynı anda genel sesleri yüksek orta kademe ve parlaklıkla daraltmaktadır. Sesin yanı sıra, artırılmış sesin kalın ve belirgin olmasını sağlamaktadır.
Kademeli tel değiştirme, kilitleme ayarlayıcıları yanında inanılmaz ayar istikrarı sağlamaktadır. Zarif ve basit ayarlama yöntemi ile mükemmeldir. Cort AC 100 de bu klasik gitarlardan bir tanesidir. Ağacı, klavyesinin rahatlığı tercih etmenizdeki etken olacaktır.
2- Klasik Gitar: Tarihinin çok eskilere dayandığına değinmiştik. Klasik gitar ise 1860 senesinde Antonio Torres ile bulunmuştur. Dahası burada en önemli kısmı ses tablası ismi verilen ön kısmıdır. Bu arada sedir yada ladin ağacından yapılmaktadır. Zaman zaman ukulele ile karıştırılan gitarın sap kısmında ön tarafı gül ağacı, arka tarafında ise meşe yada akçaağaç olabilmektedir.
Çalışma olarak ise teller titreştiği zaman, ses boşluğu içerisindeki havanın titreşerek dışarıya ses vermektedir. Gitarın üzerinde, yukarından sayıldığı anda ilk 3 tel kalın teller olarak bilinmektedir. Ayrıca ipek üzerinde sarılmış çeliktir. Genel olarak ise flamenko ve klasik müzik türlerinde kullanılır. Tabi ki; ilerleyen teknoloji ile birlikte klasik gitarda bir çok model gelişmiştir. Hadi gelin bunlara bir göz atalım.
Barcelona Gitar: Klasik modelleri solo olarak tercih edilen enstrümanlar arasındadır. Yani başlayanlar için, sınıflarda en çok kullanılan gitar türleridir. Aslında öğrenimi yada kullanımı kişiden kişiye değişen modeller çok kısa sürede sonuç alınan modeller arasındadır.
Temel özelliklerinde do,re,mi ,fa, sol, la, si nüansları ile öğrenilir ve çok basittir. Özellikle de çocukların gelişimi sırasında zeka için ve interaktif olarak daha başarılı olmaktadır. İlk başta öğretmenlerin, kursların tavsiye ettiği barcelona gitar herkesin tercih ettiği enstrümandır. Ayrıca gitarın üst tarafında, yan ve arka tarafında sapı akçaağaçtan, ıhlamur ağacından ve gül ağacından üretilmektedir. Bu arada en çok daddario tel kullanılmaktadır. Taşıma kolaylığı ve basit öğrenme ile en çok tercih edilen müzik aletidir.
Valencia Gitar: Başlangıç seviyesi için alınabilecek en iyi gitar çeşididir. Bunun nedeni ise naylon teller kolaylığıdır. Ahşap üst ve arka yanlar, hassas ayarlama ile üst kalitede bir üründür. Valencia CG 160 modeli yeni başlayanlar için birebir, Valencia cG 170 modeli ise bir tık üst modelidir, yani orta seviyeler için diyebiliriz.
Toledo Gitar: Çok tercih edilen markaların başında gelen toledo, gül ağacı sap özelliklerine sahip harika gitarlar üretmektedir. Aynı zamanda hassas sap ayarlama sistemi ile de zamana yenik düşmeyen bir model olduğunu söyleyebiliriz.
Yeni başlayanlar için gitar olan bu modeli genel olarak müzik öğretmenleri, kurslar tercih etmektedir. Hem çocuklara ilk başta bir öz güven vermekte, hem de çalma konusunda çok rahat olmaktadır.
Yamaha Gitar: Geçmişten günümüze 30 yıllık tecrübesi ile enstrüman üreten marka çok kaliteli modeller yapmaktadır. Ses açısından performans odaklı çalışan marka teknik açıdan da mükemmeldir. Global olarak en büyük özellikleri her kesime hitap edebilmektedir. Çok hafif yapıları, kolay çalınması, hassas ses tınısı ile olağanüstüdür. Genel olarak profesyonellere hitap eden markanın öyle 2 modeli var ki; başlangıç seviyesi ve öğrenciler için birebirdir.
İlk olarak Yamaha C40 hem performans hemde fiyat açısından birebirdir. Başlangıç düzeyi modelleri arasındadır. Teknik kısmında yan ve üst tarafı maun benzeri olmak ile birlikte, köprüsü ve gül ağacı kendine has karaktere sahiptir. Bu arada gül ağacı olmasının sayesinde özel dizaynı ile kolay çalma olanağı sunmaktadır. Bu model rahat çalma imkanı sunmasının yanında başlangıç ve orta seviyeler için çok idealdir.
İkinci modeli ise Yamaha C30 klasik gitar kategorisinde olan model, tam boy gitar çeşitlerindendir. Aslında diğer modeli olan C40 ile arasında pek fark yoktur, rengi biraz daha mat olmasıdır. Bu arada ses tonu ise daha iyi sayılabilir. Yeni başlayanlar için bu model birebirdir. Müzik evlerinin, okul hocalarının ilk tercihi bu modeldir.
3- Bas Gitar: Genel olarak 4 telli olan ve kalın ses veren çeşididir. Bas gitar diğerlerinden çok daha farklıdır. Ses olarak çok daha aşağıya inebilmektedir. Bas gitar teknik özelliğinde gruptaki rolü çok farklıdır. Genel olarak bas, bateriyle birlikte destekleyici rol oynamaktadır. Dahası müziğin nabzını belirlemektedir.
Bas gitar ve akor yapıldığında ilk 4 telin akordu aynı olmaktadır. EADGBE iken bas gitarın ise EADG düzenindedir. Bu arada bas gitar yoğunlukta metal, rock, caz, punk gibi müziklerde kullanılmaktadır.
4- 7 Telli Gitar: Genel gitarlardan farkı üste bulunan ‘’mi’’ telinden sonra ‘’si’’ telinin olmasıdır. Böylece ince mi, si, sol, le, ra, la, kalın mi ve kalın si olarak geçmektedir. 1982 yılında 7 telli gitar piyasaya sürülmüştür. Telli çalgılar içerisinde yer alan bu ürün, icra zorluğu nedeni ile pek tutulmamıştır.
5- Akustik Gitar: Diğerlerinden pek bir farkı olmamak ile birlikte, görünürde klasik modele benzemekte olan gitar çeşididir. Ayrıca tellerin cinsi nedeni ile çelik tel kullanılan, belli elektronik sistem gerek olmadan daha yüksek ses çıkartan gitar türüdür. Bu arada amplifikatöre direk bağlanan elektro akustik gitarlar da bulunmaktadır.
Dizayn olarak basık ve şişmandır. Sağlam kasaya sahip olduğundan, gitardan çok daha ağır ve tuşe yapısı olarak da farklıdır.
Gitar Fiyatları
İlkel çağlar, orta dönemler ve günümüz modern çağa bakıldığında gitar modelleri, her dönem de bulunmaktaydı, şunu düşünebilirsiniz, modeller farklı ama temel mantık aynıydı, çünkü insanlar gerek duygusal olsun, gerek eğlence anlamında olsun her zaman müziğe ihtiyaç duymuş, bunu da müzik aletleri ile sağlamışlardır. Dahası gerek müzik aletleri gerekse gitar modelleri olsun fazlası ile bulunmaktadır.
Aslında temel mantığı geçmişten geleceğe olsun, müzik notaları, dinamikleri kullanımları hep aynı seslerdir. Müzik hangi alet olursa olsun, hangi çalgı olursa olsun evrensel olarak temelinde ses yatmaktadır. Müzik insanı motive etmekte, daha konsantrasyon sağlamakta ve insanın ruh haline iyi geldiği bilinmektedir.
Tabi diğer yandan birde günümüz toplumlarında ürünlerin maliyetleri bulunmaktadır. Bu noktada bakıldığında ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz, bu yüzden ister diğer müzik aletleri olsun, ister gitar fiyatları olsun temel bakmamız gereken şey performansı ve ses tınısıdır. Çünkü büyükten küçüğe herkesin merak ettiği bu aletleri bir kere almaktayız, bu da odaklanmamız gereken faktör gitarın kendisi olsun. Birde kullanacağız yere, başlayacağınız seviyeye göre de seçim yapmanız da fayda vardır.
Gitar Kategorisi Soru ve Cevapları
Hangi Gitar Daha Çok Tavsiye Ediliyor ?
Gitar tavsiyesi almak istiyorsanız, zaten makalemizde değindiğimiz gitar markaları ve modellerine bakabilirsiniz. Ancak, Türkiye de revaçta olan ve herkeste olumlu yorumlar toplayan ürünlere gelecek olursak,
Yamaha c30
Yamaha c40
Yamaha F310TBS
Toledo LC-3900
Midex Ph-x Black
Barcelona Lc 3900
Yamaha F310TBS
İbanez V50NJP-VS
Olmak üzere, ülkemizde en çok satılan ve revaçta olan ürünlerdir. Ek olarak, bu ürünlere bakara, aklınızda gitar fiyatları için bir ortalama oluşturabilirsiniz.
Satın Aldığınız Gitarlar için Kargo Süreci Nasıl İşliyor?
Gitar çeşitleri ve her türlü modelleri için aynı sürece tabi tuttuğumuz bu kategoride, aynı gün kargo garantisi verebilen nadir internet sitelerinden bir tanesiyiz. Tabi ki, hafta sonları ve iş saatleri dışından gelen siparişler bu sürece bağlı değildir.
Gitar Fiyatları için Ödeme Yöntemleri Nelerdir?
Ucuz gitar veya kaliteli gitar arıyorsanız, öncelikle her alıcı gibi sizlerde gitar fiyatlari araştırması yapıyorsunuzdur. İşte bu noktada, piyasada aşağı yukarı aynı fiyat aralığına sahip gitarlar için siz müşterilerimize özel ödeme seçenekleri oluşturduk. Peki, özel olduğunuzu nasıl hissedeceksiniz? Hiçbir sitede olmayan 6 ay vade farksız fiyat seçeneği ve 12 ay taksit imkanlarının yanı sıra, telefon ile alışveriş yapabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, havale ve EFT gibi seçeneklerde her ürün için açık olup, Whatsapp veya canlı destek platformlarımız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.