⁠   ⁠

Jingle Yapan Firmalar ve Jingle Fiyatları

jingle-fiyatlari

Dünyanın var oluş amacı olan insanların en temel dürtüsü yaşamaktır. Ve yaşamak için zorunlu ya da zorunlu olmayan ihtiyaçlarımız hep var olmuştur, olacaktır. Bu ihtiyaçların giderilmesi için üretim her zaman arttırılmalı ve alışveriş mantığı hep var olmalıdır. Ancak üretimlerin artması demek o ürüne kolayca ulaşma imkanı sağlamak demek değildir. Çünkü insanların bu ürünlerin hep var olduğunu ya da üretilip üretilmediğini bilmesi lazım ki kolayca ulaşıp alışveriş yapabilsin. İşte tamda bu nokta da ürünlerin ve hizmetlerin tanıtım reklamları devreye girmektedir. İnsanların ürünleri vs. her zaman tanımaya ihtiyacı vardır. Tabi tanıtılan bu ürünlerin akılda kalıcı olması da oldukça önemlidir. Bir hizmet ya da ürün ne kadar doğru ve dikkat çekici tanıtılırsa aynı oranda ilgi görmektedir. 
Bu yüzden sizlere bu makalemde Jingle yani reklam müzikleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgiler vererek anlatmak istiyorum. Sizlerde bu konuda fikir edinmek ve merakınız olan bir konuda bilgi edinmek istiyorsanız okumaya devam edin. Umarım bu bilgiler sizler için faydalı olacaktır. 

Jingle Nedir ?

Jingle ya da Cingıl olarak adlandırılan ve aynı zaman da Türkçe anlamı ile reklam müziği de denilen bu yayın, Televizyon, Radyo, Sinema Salonu ya da Sosyal medya ortamlarında ki videolarda vb. kamuya açık mecralarda ürün tanıtımı yaparken ve reklamın akılda kalıcı olması amacı ile arka planda çalınan kısa süreli müzikal sloganlardır. Jingle’lar ister sözlü isterseniz de sözsüz yayınlar olabilir. Süre konusunda bir sınır yoktur ancak, kısa süren reklamlar dinleyiciyi sıkmadan daha akılda kalıcı ve ilgi çekici olur. Burada en temel amaç iyi bir reklam ortaya çıkarmak ve bunun içinde reklamı destekleyici müziklerin yapılmasıdır. Reklam ve müzik İster kısa olsun ister uzun olsun yeter ki reklamın amacına ve fikrine uygun olacak şekilde müzisyenler tarafından doğru bir müzikle reklam desteklensin. Kısacası doğru bir reklam yayını için önemli olan iki faktör fikir ve müziktir. Çünkü fikir ve müzik birbiri ile uyuşunca ortaya tamamen doğru bir Jingle çıkar. 

Jingle Yaptırmak İstiyorum! 

Birçok marka ve firmalar ürünlerini ya da hizmetlerini pazarlama amacı ile ürün ve hizmetlerine özel reklam çekimi yaptırmaktadır.  Gün geçtikçe bu reklamlarda kullanılan yaratıcılık da artmaktadır. Seyir keyfinin çok olması ve akılda kalıcı olması için reklama çok önem veren firmalar, iyi bir Jingle reklam müziği yapan firma arayışına girmektedirler. Tabii ki bu piyasa içerisinde de her yerde olduğu gibi işini iyi yapan, kaliteli ve güvenilir bir reklam müziği firması bulmak oldukça zor ve yorucu olabilir. O yüzden öncelikle bu konuda iyi bir araştırma yapıp fikir edinmekte fayda var. Çünkü bir hizmetin veya ürünün tanıtımı ne kadar iyi olursa geniş bir kitleye ulaşması da o kadar kolay olur. Geniş kitlelere hitap etmeyi başaran reklamlarda satışları aynı oranda arttırarak her konuda kazanç sağlamanıza olanak sağlar. Tam da burada ki önemli noktalardan biride jingle müzik çalışmasını hazırlayan firmanın ve müzisyenlerin reklamın ana fikrini anlaması ve ona göre bir alt yapı hazırlayarak reklamın amacına ve içeriğine uygun olacak şekilde performans sağlamasıdır. Jingle çalışmasını yapacak olan aranjörün tamamen hayal gücüne bağlı olarak, sözlü ya da sözsüz, tek bir müzik aleti veya daha çok enstrümanların yardımı ile ortaya istediği gibi bir proje konsepti çıkarabilir. Yeter ki amaca ve kitleye uygun ve verimli bir çalışma olsun. Ayrıca reklamların sadece görsel olması akılda kalıcılık konusunda eksik kalmaktadır. Bu sebeple Dünya genelinde Televizyon ve Radyo programlarında yapılan reklamların neredeyse %98’i Jingle yani müzikli sloganlarla yapılmaktadır. Hatta sadece bu mecralarda değil, hayatımızın her alanında ve her an müzik bizler için vazgeçilmez bir parça haline gelmiştir. Bir düşünsenize hayatınız boyunca en kötü ya da en güzel anlarınızda hiç şüphesiz sizlere hep müzik eşlik ederek yanınızda olmuştur. Tamamen motivasyon kaynağı olan müzikler hayatımızın olmazsa olmazlarından biridir. Duygularımızı en iyi şekilde tercüme eden melodiler çoğu zaman ruhumuzu dinlendirerek hayata ve koşuşturmalara bir mola vermemize imkan sağlar. Bir alışveriş merkezi ya da restorana gittiğinizde bile kulaklarınıza hep soft ve dinlendirici müzikler gelmektedir. Bu şekilde bulunduğunuz mekanda daha fazla kalmanızı ve gittiğiniz mekanın aklınızda kalmasını sağlayarak yine bir reklam amacı güdülmektedir. Bu sayede farkında bile olmadan kendinizi o reklam müziğine kaptırırsınız ve hep hatırınızda kalması sağlanmış olur. 

Jingle Yapan Firmalar 

Yonka Müzik Market olarak her zaman profesyonel ses sistemleri ve müzik aletlerimiz ile geniş bir kitleye hitap ederek gelişen teknoloji ile birlikte firma olarak da her zaman yeniliğe ve güncelliğe açık bir şekilde sizlere keyifle hizmet sunmaktayız. Hayatınızın her alanında Yonka Müzik Market Ailesi olarak sizlerin yanınızda olduğumuz gibi Jingle reklam müzikleri alanında da profesyonel bir hizmet vermekteyiz. ‘Jingle yaptırmak istiyorum ancak bu konuda bilgi sahibi değilim ya da her firmaya güvenemiyorum kafam karışıyor’ diyorsanız hiç merak etmeyin şuan doğru yerdesiniz. Firmamız bugüne kadar birçok bireysel ya da kurumsal müşterilerimizin müzik ve ses sistemleri konusunda yanında oldu. Aynı şekilde kaliteli bir jingle çalışması için de alanında oldukça deneyimli, dinamik ve profesyonel işlere imza atmış ekibimizle yine yanınızda olacağız. Yani şöyle özetlemek gerekirse firmamız tarafından TV, Radyo, Sosyal Medya ve kamuya açık mecralarda ürün ya da hizmet reklamı, tanıtım gibi işlerde reklam veya tanıtımın amacına uygun müzik, seslendirme ve Jingle gibi yayınlarla hizmet vererek, reklamlara katacağımız hareketlilikle geniş bir kitlenin ilgisini çekmeyi hedeflemekteyiz. 

Jingle (Reklam Müziği) Fiyatları 

Jingle yani reklam müziği yapabilmek insanların sandığı kadar kolay ve basit bir iş değildir. Bu reklamlar ne kadar profesyonel olursa yapılan iş o kadar ilgi çekici olur. Bu yüzdende alanında oldukça deneyimli ve profesyonel bir ekiple çalışan firmaları tercih etmek gerekir. Jingle’lar birçok aşama doğrultusunda oluşmaktadır. Mesela ilk olarak reklamın amacı, içeriği, hedef kitlesi ve reklam fikrinin ne olduğu belirlenirse aşamalar belirlenmiş olur. Bu aşamalar ne kadar sağlam ilerlerse yapılacak işin temeli de sağlam atılmış olur. Böylelikle reklamın uzun ya da kısa oluşu, içeriği, ulaşması belirlenen hedef kitlesi gibi kavramlar doğrultusunda Jingle fiyatı az çok belirli olur. Ama en önemli aşama bir sonra ki yani jingle için bir metin oluşturma aşamasıdır. Profesyonel bir yazar tarafından reklamda yer alacak hizmet ya da ürüne uygun olacak şekilde bilgilerle metin oluşturulur.

 

 

Oluşturulan bu metin ardından metine uyumlu olacak şekilde profesyonel bir aranjör tarafından müziğin alt yapısı tamamlanır. Sonra ki adımlarda ise yine aranjör tarafından oluşturulan jingle’da seslerin vurgusuna dikkat edilmelidir. Bazı yerlerde metinin dikkat çekip ön planda olması için müzik sesinin azalması ya da aksine bazı yerlerde müzik sesinin artması gerekebilir. Son aşama olarak da reklam için hazırlanan metnin okunması için yine profesyonel bir ses sanatçısının seslendirme yapması gerekir. Tüm aşamaların tamamlanması halinde Jinglelar oluşur ve reklam artık hazırdır. İşte tüm bunlar profesyonel bir çalışma gerektirir. Bu özellikleri sizlere sunabilecek olan her firma farklı bir jingle reklam müziği fiyatı ile sizlerin karşısına çıkabilir. Bu yüzden de kesin ve net bir tutar vermek pek mümkün değildir. Yapılacak işin aşamaları ve içeriği fiyatını belirlemektedir. Hepsi ve daha fazlası için, www.yonkamüzikmarket.com adlı web sitemize bir göz atıp profesyonel destek ekibimizden de yardım ve bilgi alarak merak ettiklerinizi gönül rahatlığı ile sorabilirsiniz. 

Jingle İçin Merak Edilen Soru Ve Cevaplar 

1.    Jingle Yapım Aşamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

•    Öncelikle müşteriyi ve müşterinin ne istediğini iyi anlamak gerekir.
•    Tanıtılacak olan bir ürün ise o ürün hakkında detaylı bilgi edinip fikir alışverişi yapılmalıdır. Eğer mümkünse o ürün ya da hizmet denenerek deneyimler doğrultusunda hareket edilmelidir.
•    Müşterinin isteğine ve mesajına uygun olabilecek bir enstrüman yada birden fazla enstrüman ile ve müzik türü seçimi yapılmalıdır.
•    Ürün ya da hizmet hakkında akılda kalabilecek bir cümleyi slogan haline getirip jingle’da o slogan odak noktası yapılmalıdır. 
•    Profesyonel bir metin yazarı tarafından bilgiler doğrultusunda jingle için kafiyeli bir şekilde şarkı sözleri yazılmalı ve reklamın ana konusu olan ürün ve marka adının sıkça geçmesi gerekir. 
•    Son olarak ise yazılan şarkı sözleri profesyonel bir vokal tarafından melodilere uyumlu olacak şekilde okunur. Bu sayede jingle reklam tamamlanmış olur. 

2.    Jingle Süresi Ne Kadar Olmalıdır ?

Belirli bir süre sınırı olmaksızın istenilen süre kadar çekilebilir. Ancak, bana sorarsanız jingle müziklerin ve reklamların etkili olması için kısa ve öz şekilde en eğlenceli nasıl aktarılırsa o şekilde olması gerekir. Kısa sürede etkili bir mesaj daha akılda kalıcı olmaktadır. Uzun süren reklamlarda seyircinin sıkılması ve dikkatinin dağılması oldukça mümkündür. Yani reklamlarda süre daha az, tanıtımlarda ise reklama göre biraz daha uzun olabilir. 

3.    Jingle İnsanlar Üzerinde Nasıl Bir Etki Bırakır ?

Kendi hayatınızdan ve küçüklüğünüzden beri duyduğunuz reklam müziklerinden pay biçerek bir düşünün. Mesela bir markete ya da Avm’ye gittiğinizde aklınızda kalan jingle yani müzik ve o müziğin ana fikri olan ürün direkt olarak aklınıza gelir ve kendinizi o ürün önünde bulursunuz. Satın alsanız da almasanız da o ürünü inceler ve melodisini mırıldanarak ürün hakkında fikir edinmiş olursunuz. Böylelikle bir daha ki alışverişiniz de yine o ürün farkında bile olmadan aklınızda kalmış olur ve eninde sonunda satın almak istersiniz. İşte buna da jingle’ın pazarlama gücü diyebiliriz. Bu yüzden jingle reklamı ne kadar iyi olursa ulaşabileceği hedef kitle ve ürünün satış oranı o derece artmaktadır. 

4.    Jingle Konusunda Neden Yonka Müzik Marketi Tercih Etmeliyim ?

 

 

Hemen hemen her firmanın bir amacı olduğu gibi bizimde belirli bir amacımız ve amacımıza yönelik profesyonel işlerde imzamız bulunmaktadır. Biz her zaman müşterilerimizin ne istediğini ve neye önem verdiğini çok iyi gözlemleyerek sizleri memnun etme amacı ile kaliteli ve güvenilir işler yapma hedefindeyiz. Firmamızın sadece ses sistemleri ve müzik aletleri gibi işlerde imzası olduğu düşünülse de Jingle çalışmalarında da oldukça profesyonel ve iddialı bir ekiple hazır bulunmaktayız. Kısacası siz hayalinizde ki reklamı ve reklam müziğini isteyin biz gerçekleştirelim.

Etiketler: jingle fiyatları, jingle yapan firmalar, reklam müziği fiyatları
Nisan 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yonka Elektronik A.Ş. olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.